shapeimage_6

Daila Ojeda Sanchez
(1981 június 30-án született)
Jelenleg Katalóniában él (Spanyolország)

Spanyol profi szakmai hegymászó és oktató.
2007-től a Petzl csapat tagja.

“19 éves voltam amikor elkezdtem mászni, miután megnéztem egy boulder versenyt a faluban, ahol születtem. Ez teljesen megváltoztatta az életemet. Ezt megelőzően, többnyire tengeri sportot űztem, mint pl. a szörfözés. Én mindig a tengerparton voltam, ami teljesen normális, ha a Kanári-szigeteken élsz.
A barátaim megtanítottak arra, hogy a hegymászás több mint egy sport, hogy ez egy igazi életforma. Ez az élmény megváltoztatott engem. Én átmenetileg elhagytam a szigetet és Katalóniába költöztem, ez az egyik legjobb hely a sziklamászáshoz. Mind a Kanári-szigetek, mind az óceán és a természet szerves része a kultúrámnak. A mászás is az a fajta tevékenység, ami kapcsolódik a természethez ahol a szabályok és hagyományok egységet alkotnak önmagunkkal.
A család után, a sziklamászás a legfontosabb dolog az életemben. Hála a mászásnak, találkoztam a barátommal, Chris-szel (Chris Sharma). Ő a legcsodálatosabb sziklamászó. A mászás által váltam azzá aki ma vagyok, szerencsés vagyok, hogy megtapasztalhattam ezt. A sziklamászás a kapcsolat köztem és a természet között, tanít engem, hogy tartsam tiszteletben a környezetet. Lehetővé teszi számomra, hogy felfedezzem, ki vagyok én… Nap mint nap segít kitartani, hogy ne adjam fel könnyen, leküzdjem a félelmeimet. “