shapeimage_6


Robert Jasper

1968 április 15-én született a Fekete-erdőben (Németország).
Jelenlegi tartózkodási hely: Baden-Württemberg, Németország
Hegyi vezető, testnevelő tanár
2000-től a Petzl cspat tagja

“A mászás összeköti az embereket egymással és a természettel. Én alpinista vagyok, a jégmászásra specializálódtam, de szeretek mindent ami a hegyekkel kapcsolatos. Célom, hogy kidolgozzak egy modern stílusú mászást, mint például a North Face (Eiger) első szabad megmászása a japán-Direct (1800m/8a). Úgy vélem, ez a legnehezebb útvonal az Alpokban. Én is szeretnék egy idegen helyen alpesi stílusban mászni, lehetőleg elsőként, mint például a Tierra del Fuego, Baffin-sziget, a Himalája és Svalbard.”

Robert Jasper, a német extrém hegymászó, már korán, elkezdett mászni otthona közelében. Ma Robert Jasper egyike a világ vezető extrém hegymászinak és hírnevet szerzett, mint alpesi tízpróbázó. Mindenekelőtt azonban a szélsőséges alpesi térség, vegyes terepét és a jéget kedveli. Ő különleges szenvedély az egyéni hegymászás - az utat, hogy megismerjük magát, csakúgy, mint felfedezni a szépség, a hegyekre. Alig 20 éves, amikor kiszólózta a több mint 100 a legnehezebb útvonalat a north az Alpokban, melyek némelyikét​még soha nem mászta az előtt. 2003-ban Robert Jaspert választotta a világ legsikeresebb vegyes hegymászójának a német nyelvű hegymászó magazin a Klettern.
Ma ő expedíciókat szervez a világ legtávolabbi hegyibe is, mint a Himalája és Patagónia.
Robert Jasper jelenleg is dolgozik egy könyvén a saját tapasztalatairól és kalandjairól a világ hegyeiről, különösen az Eigerről, ahol folyamatosan új rekordot állít fel.
Ő világszerte megosztja tapasztalatait és a szenvedélyét, sok vetítést tart.
Feleségével Daniela-val és a két kisgyermekével, Amelie-vel és Stefan-nal él együtt a Fekete-erdő területén Németországban, közel a svájci Alpokhoz.