shapeimage_6


Michael (Mick) Fowler
1956-ban született Londonban
brit hegy-, és sziklamászó

Megkapta az Piolet d'Or és a Golden Piton díjat Paul Ramsden-nel a 2002 Siguniang (6250m) megmászása kapcsán. szavazott "a hegymászó a Mountaineer" egy szavazást a The Observer egy szavazást tartott 1981-ben, a “hegymászók hegymászója” címre és ennek kapcsán Chris Bonington úgy írta le, mint "a világ legsikeres innovációs hegymászóját az elmúlt húsz évben ". Mick az on-sight hegymászásra specializálódott, és a kihívásokkal teli, útvonalakon közelítette meg 6000-7000 méteres csúcsait. Soha nem mászott egy nyolcezresre sem. Ő úttörője a tengeri puha mészkő és vegyes (jég) sziklamászásnak. Saját technikákat dolgozott ki.
Két kötetben ítra meg emlékiratait, melyek közül a második, 2005-ben Mountain irodalmi díjat nyert.
Özvegy édesapja, George vezette be a sziklamászásba és a hegymászásba, aki 1969-ben elvitte az Alpokba. Az 1980-as években a motorjának tekintendő egy londoni hegymászó csoportnak, akik rendszeresen utaztak Skóciától északra, 1300 mérföldet, minden téli hétvégén.
Jelenleg Melbourne-ben él (Derbyshire, Anglia), feleségével és hegymászó társával Nicki-vel. Két gyermekük van, Tessa és Alec.