shapeimage_6


Stéphanie Bodet
1976 március 14-én született
Jelenlegi tartózkodási hely: Céüse, Hautes-Alpes, Franciaország
Francia irodalom tanár, mászó oktató
1996 óta a Petzl csapat tagja

“Szerencsésnek érzem amagam, hogy résztvehettem annyi csodálatos utazáson és expedíción. Legkedvesebb emlékeim a nagy falakról és a fantasztikus tábothelyekről vannak. Sikereim annak tudhatók be, hogy amit teszek azt igazán szenvedélyesen teszem. Főként a negyfalas mászásaim során ért meg bennem a gondolat, hogy a mászás egy különös és szép etikai értékrenddel ajándékoz meg bennünket. A 100%-os öszpontosítás, hogy felesleges kockázatok nélkül, úgy élvezhessük a természet közelségét, hogy ezzel sem neki, sem magunknak ne ártsunk. Hiszem, ennek nincs köze ahhoz, milyen szinten űzi valaki a sportot. Látom néha mászni a fiatal, új generációs mászókat. Nagyon jó látni, hogy ugyanaz motiválja őket és ugyanaz az értékrend kíséri őket, mint a régebbi mászókat. Néhány ponton pedig sokkal keményebbek.”

Verseny
- Első hely, Bouldering World Cup 1999
- Első hely, World Cup 2000, Chamonix
- Első hely boulder, 1999 X Games, San Francisco, USA. "A legjobb emlékű verseny. A sziklák magasak voltak, és igazán szórakoztató volt mászni a vízparton szemben a Csendes-óceánnal. "

Sport mászás
- Saint Léger (Franciaország): "Dis Moi Qui Tu HAIS" (8a/8a + onsight) 2000. "Egy nagyon szép útvonal, nagyon szeretem. Apám biztosított engem, és ő annyira félt, hogy le fogok esni, hogy nem adott nekem laza kötelet. Szóval miközben másztam, ő húzta a kötelet egész utaton. :-) "
- Saint Léger (Franciaország) "Le Nabab" (8b +) 2000

Boulder
- Rocklands (Dél-Afrika) "Nutsa" (8a/8a +) "The Hatchling" (7c + / 8a) 2009. "Két igazán komoly boulder problémák."

Nagy fal
- Tsaranoro (Madagaszkár) "Gondwanaland" 1998. "Az első nagy utazás, első nagy fal és az első bivak."

- Trango Tower (Pakisztán) "Eternal Flame" (6240 m / 7a + / A1) 2005. "A tábor, 6000 méter magasan, egy kis hó párkányon volt, szemben a Himalája óriásaival. Varázslatos volt. "

- Salto Ángel (Venezuela) 2006. "A legjelentősebb és legnehezebb expedíció. 15 nap a falon, 30 kg-os (66 font) zsákok, nehéz dió. Megsérültem, nem voltam jól felkészült. "

- El Capitan (Yosemite USA) "Free Rider" (1200 m / 7c szabad) 2007. "Imádtam, a saját személyes projektemen Arnaud volt az oldalamon, szervezésre és a biztosításra. Rengeteget tanultam, és szembenéztem a félelmeimmel a kéményekkel és a nagy repedésekkel. "

- Taghia (Maroc) "Babel" (800 m / 7c + max) 2007, Arnaud Petit, Titi Gentet és Nicolas Kalisz. "Az első tapasztalatok, egy új útvonal kimászására nagy falon."

- Madagascar "Tough Enough" (400 m / 8b + max) 2008. (A csapat: Laurent Triay, Sylvain Millet és Arnaud Petit). "Ez egy varázslatos fal. Én másztam a "könnyű" 8a + utakat. "

- Kína "Lost in Translation" (150 m / 8a + max) 2010. (Négy hihetetlen út, cseppkövek egy szürreális barlangban. Megnyitás Arnaud Petit).