shapeimage_6Steve McClure
1970 július 25-én született
Jelenleg Sheffield-ben él (Egyesült Királyság)
Tanár, edző és író.
2000 óta a Petzl csapat tagja

“Én elsősorban a sportmászó vagyok, és valószínűleg, nekem jobbak a rövid technikai útvonalak, mint bármi más. Leginkább a lakhelyemhez közeli útvonalakat, sziklákat látogatom. Számomra természetes ez az életmód. Amikor gyerek voltam, állandóan úton voltam a szüleimmel, akik hegymászók voltak. Én soha nem választottam ezt az életmódot, csak azt tudtam, hogy így szerettem volna élni. Sziklamászás és a természet, egyszerűen része az életemnek. Először egy csomó tradicionális utat másztam, de nehezen találtam benne a helyem és kipróbáltam a sport mászást. Azóta, sport mászás lehetővé tette számomra, hogy megtapasztaljam a fizikai kihívást a mászás során, ugyanakkor lehetővé teszi számomra, hogy időt töltsek a barátaimmal. Tetszik ez a hely, ahol élek.”

Steve McClure egy igen szerény brit sziklamászó.
2002-ben McClure lett az első brit, aki valaha onsight több mint 100 útvonalat osztályozott F8a-t vagy keményebbeket 12 hónap alatt. Ő volt az angol bajnok (műfal) 2000-ben. Steve szerény a sikert nem a saját érdemének, hanem egészen más tényezőknek tulajdonítja. "Elkötelezettség mindenekelőtt, motiváció, genetika és egy kis szerencse." 2007 májusában mászta az első 9a + útját a Overshadow at Malham Cove-t.
2017. június 4-én befejezte a hosszú távú Rainman projektjét a Malham Cove-ben (Malham, GBR), amelyet az Egyesült Királyság első 9b (5.15b) sportútjának tekintenek.